camerabewaking_01

Camerabewaking

  • Gebeurt er iets, dan heeft je camera het gezien
  • Innovatieve technologie voor haarscherp beeld
  • Altijd en overal te bedienen via je smartphone

Je Security expert houdt een oogje in het zeil

Camerabewaking verwacht je vooral in luchthavens, banken, parkings… Toch beveiligt je Security expert ook vaak residentiële woningen, handelszaken en bedrijfsgebouwen met intelligente camera’s.

Met de hoogtechnologische cameraoplossingen die je Security expert aanbeveelt, hou je een te bewaken gebouw makkelijk in de gaten vanaf je pc, smartphone of tablet, waar je ook bent.

Elke technologie brengt voordelen en beperkingen met zich mee. Je Security expert zet jouw specifieke verwachtingen om in een oplossing op maat, die bestaat uit één technologie of een combinatie van meerdere technologieën.

Bullet_500_300_v01
Domecamera_500_300_v01

Meest voorkomende cameratechnologieën

De meeste voorkomende camerabewakingssystemen zijn tegenwoordig uitgerust met IP- of HD-CVI-technologie.

Wil je naast een overzichtsbeeld ook details zien (bv. kassa, inkomhal, nummerplaten), dan zijn hogeresolutiecamera’s met IP-technologie iets voor jou. De camera’s worden via een UTP-kabel aangesloten op een netwerk. Er is een enorme keuze aan modellen, al dan niet met extra functionaliteiten.

Wie hogeresolutiebeelden wil implementeren in Full HD, maar geen gebruik wil maken van bandbreedte op het netwerk, kiest beter voor een HD-SDI-oplossing via coax-kabel. Deze technologie heeft als groot voordeel dat er geen vertraging op het beeld komt.

Sommige cameramodellen zijn uitgerust met infraroodverlichting, onzichtbaar voor het menselijke oog. Zo ziet je camerasysteem alles, zelfs in totale duisternis.

Videorecorder_500_300_v01
Videofonie_500_300_v01

Aansluiting op videorecorder & videofonie

Camera’s worden aangesloten op een digitale videorecorder, om beelden live te bekijken of op te nemen. Kies ervoor om continu op te nemen, volgens een bepaald tijdschema of als reactie op bewegingsdetectie. En dat doe je makkelijk zelf, tegenwoordig hebben de recorders een heel gebruiksvriendelijke interface.

IP-camera’s en recorders zijn bovendien in staat om je automatisch een e-mail te sturen met foto’s van het moment waarop het alarm zich voordeed – want een foto zegt zoveel meer dan een tekstbericht.

Wil je videofonie linken aan je camerabewaking? Dat kan. Belt er iemand aan, dan stuurt het systeem een bericht naar je smartphone. Vervolgens kun je met je bezoeker communiceren en eventueel de deur openen vanop afstand.

Welke technologie, camera en recorder geschikt zijn voor een perfect geïntegreerd bewakingssysteem, hangt af van verschillende factoren (gebouw, omgeving, soort aansluiting…). Vraag advies aan je Security expert.

BlueShieldBedrijf2

360° beveiliging met BlueShield van Sefica

BlueShield is een innovatieve totaaloplossing met bewegingsdetectoren en intelligente camera’s en werkt als een soort onzichtbaar beschermingsschild rond je woning of bedrijfsgebouw. Het is een unieke uitbreiding van je inbraakdetectiesysteem binnen met een extra beveiligingsperimeter buiten. Meer info…

SecurityCheck-nl-mockup

Alles weten over wat er leeft
in de beveiligingswereld?

© Copyright 2016 – Security expert

Security expert is een initiatief van RAS bvba – Brugsesteenweg 257 – 8500 Kortrijk  |  T + 32(0)56 36 37 40  |  contact@security-expert.be