17 oktober 2018

Camerabewaking op het werk: wat zijn de regels?

Bewakingscamera’s zijn tegenwoordig overal aanwezig. Je vindt ze in winkels, banken, scholen, thuis enzovoort. Voor werknemers kan het interessant zijn om zulke controlesystemen ook op de werkvloer te installeren. Indien je ervoor kiest om bewakingsapparatuur te plaatsen zijn er enkele regels die moeten worden nageleefd. Je kan ze bijvoorbeeld enkel installeren, indien je één van de volgende doelen nastreeft:

  • De controle van de veiligheid en gezondheid van de werknemer
  • De bescherming van de goederen van het bedrijf
  • Controle van het productieproces (de werking van de machines of om de organisatie van het werk te contoleren, evalueren en verbeteren.)
  • Controle van het werk van de werknemer

Daarnaast moet de ondernemingsraad of het preventiecomité ingelicht worden voor u de camera’s effectief plaatst. De regels van dit toezicht moeten worden opgenomen in het arbeidsreglement.

Zoals je kan lezen komt er heel wat administratief werk bij kijken. Om de camera’s op een correcte wijze te installeren kan je beroep doen op Security Expert. Vraag gratis advies aan een expert uit jouw buurt!

 

camera bewaking

Recente blogberichten

02 maart 2020
Je data slim beheren? Combineer 2 systemen.
Lees meer
11 februari 2020
Camerabewaking - Het D.O.R.I.-principe
Lees meer
badgebeveiliging
03 februari 2020
Het abc van badgebeveiliging
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.