14 november 2019

Camerabewaking: tips & tricks

Je wil je huis graag beveiligen met camera’s, maar hebt geen idee waar te beginnen? Security expert helpt je op weg. Er zijn 6 belangrijke aandachtspunten wanneer je overweegt om een beveiligingscamera aan te schaffen voor binnens- of buitenshuis. 

Hoe is de beeldkwaliteit?

Het nut van een bewakingscamera valt of staat met de resolutie. Een goede resolutie is belangrijk om alles duidelijk in beeld te brengen. Een Full HD camera volstaat om objecten en personen te herkennen, ook met een zoomfunctie. Toch liever alles haarscherp in beeld? Dan kies je best voor een 4K camera.

Nacht of dag?

De meeste inbraken gebeuren ’s nachts. Daarom moet een buitencamera zowel weer- als vandaalbestendig zijn. Een goed nachtzicht is natuurlijk ook belangrijk. Infraroodcamera’s maken het mogelijk om een object duidelijk te zien in het donker. Denk dus na op welke tijdstippen jouw ruimte beveiligd moet worden en stel je keuze voor een specifieke camera daarop af.

Draadloos of met bedrading?

Het grootste verschil zit hem in het gebruiksgemak. Een draadloze camera is makkelijk in te stellen en te monteren. De Wi-Fi zit hier al ingebouwd, waardoor je moet niet rommelen met draden of snoeren. 

Wat moet er in beeld komen?

De beeldhoek van je camera is hierbij belangrijk. Als die te klein is, krijg je misschien niet alles in beeld en heeft een dief meer kans om hem te ontwijken. Er zijn 2,8 mm, 4 mm, 6 mm, 12 mm en fish-eye beveiligingscamera's.Hoe hoger het aantal millimeters, hoe kleiner de beeldhoek. Bepaal dus goed waar je de focus op wil leggen. 

Heb je audio nodig?

Als je ook effectief wil communiceren met personen die je op je camerabeelden ziet rondlopen, kun je kiezen voor een beveiligingscamera met ingebouwde microfoon en luidspreker. 

Welke opslagmogelijkheden?

Wat ben je met een camera als je recorder onvoldoende geheugen heeft om beelden op te slaan? Bewakingscamera’s kunnen beelden in verschillende groottes opnemen. Een opname van betere kwaliteit neemt logischerwijze ook meer plaats in. Videobeelden opslaan kan ook op verschillende manieren: via een harde schijf, iCloud of NAS-server.

Benieuwd welke beveiliginscamera’s perfect op jouw noden zijn afgestemd? Zoek een Security-expert in je buurt en wij nemen jouw beveiliging kritisch onder handen.

tips camerabewaking

Recente blogberichten

02 maart 2020
Je data slim beheren? Combineer 2 systemen.
Lees meer
11 februari 2020
Camerabewaking - Het D.O.R.I.-principe
Lees meer
badgebeveiliging
03 februari 2020
Het abc van badgebeveiliging
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.