30 augustus 2018

Hoe jezelf online beschermen?

Je privacy online beschermen is belangrijk. Alleen op die manier behoud je de controle over welke persoonlijke informatie er op het internet komt en wie allemaal meekijkt.

Hoe jezelf online beschermen?
Hoe jezelf online beschermen?

Scherm jouw online gegevens af en surf zonder zorgen. We helpen je op weg.

Incognito gaan

De beste manier is surfen in privémodus. Alleen zo houdt je browser geen surfgegevens bij.

Privacy-instellingen

Pas je browserinstellingen aan voor de nodige bescherming. Je kan kiezen voor de optie om cookies te verwijderen telkens je het browservenster sluit. Wis daarnaast ook regelmatig je geschiedenis.

Locaties

Let op met het delen van locaties online. Facebook en Google kunnen via de GPS bijhouden waar je overal bent geweest. Dit soort gegevens zijn voor adverteerders de gedroomde informatie.

Antivirus software

Schaf jezelf een antivirus programma aan. Deze waakt over je online identiteit. Het identificeert computervirussen, probeert ze tegen te houden en te verwijderen.

Social media

Op sociale media kanalen delen we veel over onszelf. Pas de instellingen zodanig aan dat onbekende mensen niets kunnen zien op je profiel. Denk in de eerst plaats altijd goed na voor je iets online plaatst.

Publieke wifinetwerken

Openbare hotspots zijn fijn, maar niet altijd even veilig. Probeer deze onbeveiligde wifinetwerken te vermijden. Je weet nooit wie meekijkt.

Wachtwoord

Kies voor een wachtwoord dat niet makkelijk te raden is. Gebruik bij het maken van een nieuw wachtwoord hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.

Vraag gratis advies aan de Security expert uit jouw buurt!

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.