31 januari 2019

Ingebroken? Wat nu?

Het slachtoffer zijn van een inbraak is vaak traumatiserend. Toch is het belangrijk dat je het hoofd probeert koel te houden. Onze checklist legt je uit wat je te doen staat. 

1.     Bel de politie. 

Wanneer je een inbraak in je woning of je zaak meemaakt, bel je eerst en vooral de politie. Terwijl je daarop wacht, verplaats je niets. Als je nog niet binnengegaan bent, blijf dan best buiten. Laat de politie haar werk doen.


2.     Ga na wat gestolen is

Maak een lijst van de spullen die gestolen zijn en bezorg hem aan de politie en je verzekeraar. Voeg eventuele foto’s toe, vermeld een beschrijving, de ouderdom en een schatting van de waarde. Blokkeer ook je gestolen bankkaarten en mobiele telefoon.


3.     Contacteer je (brand)verzekeraar

Bel je verzekeraar om de diefstal te melden. Bezorg hem of haar een kopie van het proces-verbaal dat de politie heeft opgesteld naar aanleiding van de inbraak. Sommige verzekeraars voorzien ook de mogelijkheid om online aangifte te doen.


4.     Vermijd erger

Wanneer deuren of ramen sporen van braak vertonen, sluiten ze wellicht niet meer zoals het hoort. Je woning is op dit moment erg kwetsbaar. Zorg voor extra veiligheidsmaatregelen om te vermijden dat nieuwe (of dezelfde) dieven hun slag slaan. Security expert kan je daarbij helpen


Recente blogberichten

woning beveiligen
20 januari 2020
4 stappen om je woning efficiënt te beveiligen
Lees meer
10 januari 2020
De ene toegangsbadge is de andere niet
Lees meer
20 december 2019
Je woning beveiligen? Voer voor experts.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.