19 december 2018

Is je huis kindveilig?

Peuters en kleuters zijn nieuwgierig en zijn een gevaar voor zichzelf. Het is dan ook een kunst om je woning kindveilig te maken. Door gevaarlijke situaties in kaart te brengen kan je mogelijke problemen vermijden. Wij geven je enkele praktische tips om je huis veilig te maken. 

De gevaren van elektriciteit

Stopcontacten en stekkerdozen brengen een groot risico met zich mee voor kleine kinderen. Deze kan je afsluiten door kleine sloten te plaatsen. Kabels bind je best vast, want hier durven ze wel eens aan te trekken. Wanneer je kind de gepaste leeftijd krijgt moet je hen wijzen op de gevaren van elektriciteit. 

 De gevaren van de woonkamer

In een woonkamer zijn er een heleboel mogelijke risico’s. Plaats hoekbeschermers op alle meubels met een scherpe hoek. Als je planten hebt staan, wees er dan zeker van dat ze niet giftig zijn voor je kind. Peuters steken alles in hun mond, zorg ook dat het speelgoed dat je koopt kidsproof is. 

 De gevaren van de keuken

Berg scherpe voorwerpen en schoonmaakmiddelen goed op. Dat wil zeggen achter slot of hoog genoeg dat ze er niet bij kunnen. Bij voorkeur plaats je een kinderstoel in de keuken. Zo behoud je steeds het overzicht wanneer je staat te koken.  

 De gevaren van de kinderkamer

Zorg dat je kind vanuit zijn bedje niet bij gevaarlijke dingen kan zoals: stopcontacten, scherpe of zware dingen, een raam, … Met een babyfoon kan je altijd horen wanneer er iets gebeurt. 

 Zit je nog met vragen? Ontdek dan hier de kracht van een Security expert. Wij zijn gespecialiseerd in het beveiligen en beschermen van residentiële, commerciële en industriële gebouwen met elektronische bewakings- en detectiesystemen. 

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.