23 mei 2018

Stimuleer investeringen in brandveiligheid

Mensen stimuleren om te investeren in brandveiligheid, hoe kan dat beter dan met een financiële compensatie bij je brandverzekering?

brandveiligheid
brandveiligheid

Vandaag is een degelijke brandveiligheidsinstallatie in een handomdraai gefikst. Toch is niet elk huis hiermee uitgerust. Veel mensen worden afgeschrikt door de kost die dat met zich meebrengt. Ze investeren al in een brandverzekering en de extra kost die met brandpreventie gepaard gaat, wordt door velen uitgesteld of zelfs afgesteld.

Een brandverzekering die je korting geeft als je huis is uitgerust met bijvoorbeeld rookmelders in alle kamers, zou mensen stimuleren om te investeren in brandveiligheid en zou heel wat woningbranden helpen vermijden.

Vandaag krijg je niets terug op zo’n brandveiligheidsinstallatie, terwijl je bij inbraakbeveiliging vaak een vermindering van je polis kan krijgen bij je verzekeringsagent. Een gezamenlijke inspanning van de brandverzekeraars zou ideaal zijn om hierin verandering te brengen.

Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.