25 november 2018

Waarom je beter niet inlogt met Facebook

Inloggen op een website of app via je Facebook-account is handig. Alleen staan we er niet bij stil dat we op die manier toegang verlenen naar allerlei persoonlijke gegevens.

De laatste tijd waren er een heleboel schandalen rond Facebook en privacy. Zo kwam aan het licht dat het sociale netwerk informatie zoals telefoonnummers deelt met adverteerders. Door in te loggen met je Facebook-account bespaar je veel tijd, maar geef je telkens weer wat meer gegevens over jezelf vrij. Niet alleen aan Facebook, maar ook aan potentiële hackers.

Tips voor veilig en privacyvriendelijk surfen

  1. Vermijd het gebruik van dezelfde wachtwoorden. Word je op één site gehackt, is het makkelijker voor hackers om binnen te dringen op meerdere platformen. 
  2. Er bestaan verschillende browserplugins die je kan installeren om ongewenste derde partijen op te sporen en te blokkeren. 
  3. Ga eens door je privacyinstellingen. Op platformen zoals Facebook en Google kan je zelf bepalen welke derde partijen toegang hebben tot je account.  

Voor meer advies kan je steeds terecht bij je Security expert. Kijk hier waar je dichtstbijzijnde expert is gelegen.


Recente blogberichten

Camera
16 juli 2018
Wat zegt de wet?
Lees meer
Oorzaken woningbrand
06 juli 2018
De 5 meest voorkomende oorzaken van woningbrand
Lees meer
08 juni 2018
Op vakantie? ontdek onze 6 tips voor een ‘no-tech’ inbraakveilig huis.
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.