30 juli 2019

Zo voorkom je brand bij warm weer

Lekker genieten onder de zon, een fris drankje in de hand: zalig toch dat warme weer? Ideaal voor zomerpret, maar helaas ook voor brand. Met onze tips zorg je ervoor dat het deze zomer niet te heet wordt. 

  • Oppassen bij het barbecueën 

Bij warm weer komt heel België buiten om lekker te barbecueën, maar dat brengt ook enkele risico’s met zich mee. Wees altijd voorzichtig met aanmaakblokjes en gebruik zeker geen brandspiritus of dergelijke producten. Houd de barbecue goed in de gaten en let op met alcohol. Zet je barbecue op een stabiele, veilige plaats en doof de kolen na gebruik met water of zand. 

  • Rook niet in de natuur 

Zoek je even afkoeling in het bos, of maak je een mooie gezinswandeling in de natuur? Steek dan zeker geen sigaret op. Een smeulende peuk was al vaker de aanleiding van een bos- of heidebrand. Zelfs de hete as kan bij extreem weer brand veroorzaken. Maar ook in de tuin let je best op met sigaretten. 

  •  Laat nooit je flesje water in de auto liggen. 

Een simpel flesje water in de auto kan leiden tot een grote brand. Als de zon erop schijnt, kan het water als vergrootglas werken en de warmte met 120 graden versterken. 

  • Schrijf je in bij BE-alert 

Gebeurt er toch een ramp bij jou in de buurt? Dan kan BE-alert je waarschuwen. Inschrijven is gratis en je kiest zelf of je de waarschuwing ontvangt via sms, e-mail of sociale media. 

Neem zeker geen risico’s en vraag nu je gratis rookmelder aan

brand bij warm weer

Recente blogberichten

woningbrand
11 september 2019
Brandend actuele cijfers
Lees meer
waakhond
14 augustus 2019
Een waakhond in huis: goed idee?
Lees meer
08 augustus 2019
5 tips om je pc optimaal de beveiligen
Lees meer

Woningbranden komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Daarom bieden we iedereen een gratis rookmelder aan inclusief installatie.