Je hoort het vaker en vaker: pc’s worden gehackt, er wordt meegekeken via de webcamcamera, gegevens gestolen … Met onze 5 tips beveilig jij je pc optimaal.

Lees meer

Lekker genieten onder de zon, een fris drankje in de hand: zalig toch dat warme weer? Ideaal voor zomerpret, maar helaas ook voor brand. Met onze tips zorg je ervoor dat het deze zomer niet te heet wordt. 

Lees meer

Een festival is een community en iedereen zou alles op alles moeten zetten om elkaar veilig te houden. Toch krijgen veel festivalgangers te maken met opdringerig geflirt, geweld, diefstal of erger. Probeer alert te blijven, zodat je geen makkelijk doelwit wordt. 

Lees meer

De zomer komt eraan. De dieven jammer genoeg ook. Terwijl jij op je gemak geniet van je vakantie staat je huis enkele weken leeg. En als er niemand thuis is die op een alarm kan reageren, hebben dieven vrij spel. Je doet er goed aan om je alarmcentrale aan te sluiten op  een meldkamer. 

Lees meer

Zelfstandige ondernemers, KMO's en beoefenaars van vrije beroepen die investeren in de beveiliging van hun beroepslokalen tegen inbraken, overvallen en diefstal, kunnen hiervoor een verhoogde fiscale aftrek krijgen.

Lees meer

Sinds 28 mei 2018 gelden de nieuwe regels voor de wijze waarop wordt aangegeven dat er camerabewaking is. 

Lees meer

Diefstalpreventie begint dus bij het aannemen van goede gewoontes. Daarnaast kan je er ook voor zorgen dat de omgeving rond je huis potentiële inbrekers afschrikt (goed verlichte ingangen, geen overwoekerende beplanting ...). 

Lees meer
18 april 2019

Geef dieven geen kans

Jaar na jaar daalt het aantal woninginbraken. En dat is fantastisch nieuws. Toch registreerde de Federale Politie in het eerste trimester van 2018 nog steeds 13.125 woninginbraken. 

Lees meer

De diefstalpreventieadviseur is – behalve veel punten waard in Scrabble – een onafhankelijk expert voor diefstal of brand. De aangeboden diensten verschillen van gemeente tot gemeente. 

Lees meer

Rookmelders in je huis hangen is een eerste, levensreddende stap. Maar dat betekent niet dat je nu op je lauweren kan rusten. We geven je 5 tips voor goed werkende – en dus betrouwbare – rookmelders. 

Lees meer

Ja, ik ben op zoek naar een Security expert in mijn buurt